2018 prémiový trh se smartphony vzrostl o 18%, tady by to mohlo znamenat

Autor: Louise Ward
Datum Vytvoření: 5 Únor 2021
Datum Aktualizace: 18 Smět 2024
Anonim
2018 prémiový trh se smartphony vzrostl o 18%, tady by to mohlo znamenat - Zprávy
2018 prémiový trh se smartphony vzrostl o 18%, tady by to mohlo znamenat - Zprávy

Obsah


  • Trh prémiových smartphonů v loňském roce vzrostl o 18 procent ve srovnání s předchozím.
  • Na trhu prémiových smartphonů dominuje Apple s 80 procentním podílem.
  • Tato data naznačují, že spotřebitelé jsou připraveni platit více za smartphony, ale celkově nakupují méně smartphonů.

Ctihodná organizace pro výzkum trhu Counterpoint právě zveřejnila některé statistiky na prémiovém trhu se smartphony v roce 2018. Podle společnosti Counterpoint vzrostl prémiový trh se smartphony v loňském roce o 18 procent oproti předchozímu roku.

To je obzvláště pozoruhodné, když si uvědomíte, že ve stejné zprávě Counterpoint říká, že celkový trh se smartphony poklesl asi o tři procenta.

Pro přehlednost Counterpoint seskupuje smartphony do tří kategorií na základě velkoobchodních cen(tj. nikoli maloobchodní ceny): rozpočet (<200 USD), střední rozsah (200–400 USD) a prémie (> 400 USD). 18 procent se tedy vztahuje na všechny telefony s velkoobchodními cenami 400 a více $.


Viz níže uvedený graf a podívejte se, jak data vypadají:

V rámci prémiové kategorie se Counterpoint dále dělí do podkategorií: cenově dostupné pojistné (400 - 600 $), standardní prémium (600 - 800 USD) a ultraprémium (800 USD +).

V segmentu ultra prémií dominuje společnost Apple s více než 80 procenty tohoto trhu. Důvodem jsou vysoké ceny chytrých telefonů Apple iPhone X, XS a XS Max. Ostatním 20 procentům dominuje společnost Samsung, konkrétně Samsung Galaxy Note 9, s házením dalších telefonů (jako je Google Pixel 3 XL).

Ve skutečnosti Apple dominuje celkem 51 procent celého prémiového segmentu (> 400 USD), přičemž Samsung vlastní asi 22 procent, následuje Huawei s 10 procenty. Posledních 17 procent tvoří různí výrobci, většinou čínští (Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus).


Je třeba poznamenat, že OnePlus dosahuje značného zisku v cenově dostupné prémiové kategorii (400 - 600 $). Přestože Apple stále dominuje v cenově dostupném prémiovém segmentu, úspěch OnePlus po celém světě - zejména v Indii - z něj dělá nejrychleji rostoucí OEM v prémiovém segmentu.

Co znamenají všechny tyto údaje?

Co to pro vás znamená, spotřebitele smartphonu? To znamená, že spotřebitelé jsou ochotni utratit více peněz za své chytré telefony, a proto vidíme stále více zařízení s maloobchodní cenou, která se blíží (nebo dokonce nad) hranici 1 000 USD. Pokles na trhu o tři procenta však také znamená, že lidé kupují méně chytrých telefonů.

Jinými slovy, jsme v pořádku utrácet spoustu peněz za telefon, ale nebudeme kupovat jeden každé dva roky, jak se od tohoto odvětví očekávalo v uplynulém desetiletí.

S ohledem na to se průmysl jako celek pravděpodobně začne snažit přesvědčit spotřebitele v rozvinutých zemích, že „cenově dostupný prémiový“ smartphone je naše nejlevnější možnost. To je důvod, proč je iPhone XR cenově „dostupný“ za více než 700 USD, a očekáváme podobné ceny pro nadcházející Samsung Galaxy S10. Mezitím se v rozvojových zemích, jako je Indie a Čína, bude cena smartphonů více v kategorii střední kategorie s maloobchodními cenami pod 600 USD a na rozvíjejících se trzích, jako je Afrika, budou smartphony spadat přímo do rozpočtové kategorie.

Jsme v pořádku s utrácením spoustu peněz na chytrý telefon, ale kupujeme je méně často.

Tato data nakonec naznačují, že plány odvětví chytrých telefonů fungují, protože všichni jsme v pořádku s tím, že utratíme mnohem více za smartphone, než bychom měli před pěti lety. To, co ještě musíme vidět, je, zda se tato strategie z dlouhodobého hlediska vyplatí. Slabé údaje o prodeji od společností Apple a Samsung naznačují jednu ze dvou věcí: plán nefunguje nebo plán prochází některými rostoucími bolestmi, když se usazuje.

Co myslíš? Jste rádi, že v budoucnu bude spousta špičkových možností pro chytré telefony, abyste si mohli koupit jednou a dlouho držet, nebo jste byli větším fanouškem placení méně za telefon, ale častěji je kupujete?

LG konečně doufá, že v letošním roce na MWC znovu uvede vou předchozí podobu pomocí několika martphonů. Nový LG G8 ThinQ taví na lušné G7 řadou nových funkc...

polečnot LG G8 ThinQ, která byla vyhlášena na MWC 2019, je nátupcem LG8 G7 ThinQ v roce 2018. G7 byl olidní telefon, ale v loňkém roce nenabízel mnoho, aby vynikl od všec...

Populární Publikace